Доліну, Буйнова та Маршала визнали небезпечними для України

07.03.2018, 13:44

Міністерство культури внесло до переліку небезпечних для України сімох російських артистів, повідомляє прес-служба відомства. "На підставі звернення Служби безпеки України від 26 лютого наказую оновити список осіб, що створюють загрозу національній безпеці", - написав у наказі міністр культури Євген Нищук.

У список додали співаків Ларису Доліну, Олександра Буйнова, Олександра Маршала (Минькова), Вікторію Циганову і репера Guf (Олексія Долматова).

Також відтепер заборона на в'їзд поширюється на відому актрису Алісу Фрейндліх і актора і режисера Олександра Баширова. Всього тепер у переліку персон нон грата в Україні перебуває 131 російський артист.

У той же час численні українські зірки продовжують гастролювати по Росії. Національна рада з питань телебачення і радіомовлення раніше заявила, що це питання треба вирішити в законодавчому полі. Там радять народним депутатам скористатися світовою практикою. Наприклад, артистів-колаборантів можна штрафувати або ввести кримінальну відповідальність для них. А телерадіоорганізації можна зобов'язати обмежити участь таких артистів або діячів культури в ефірі на певний період. В такому випадку національний регулятор отримає реальні важелі впливу і на мовників.

А в Росії вже склали перелік артистів, які критикують рішення влади і поведінки співвітчизників - назвали «Кому на Русі жити погано: російські актори, які критикують країну». У нього потрапили Олексій Серебряков, Анатолій Пашинін, Дмитро Дюжев та Костянтин Райкін.

Читайте АСН в Google News