Саакашвілі позбавили українського громадянства за розбиті мрії про реформи - Порошенко

28.02.2018, 18:15

Колишній одеський губернатор Міхеїл Саакашвілі був позбавлений українського громадянства за розбиті мрії про реформи. Про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Я був, як всі інші, зачарований перспективами, які пан Саакашвілі міг принести Україні, я намагався створити йому для цього всі можливості", - зазначив глава держави. За його словами, він свідомо надав громадянство Саакашвілі і поставив перед ним чіткі цілі і завдання, створивши при цьому унікальні можливості і дозволивши привести до місцевої влади своїх людей.

"Результати ми всі бачили - вони були відсутні. І коли я отримав подання від компетентних органів про порушення, які були під час надання громадянства, у мене не було ніяких інших моделей дій, крім як припинити громадянство в повній відповідності до Конституції", - підкреслив  Порошенко.

При цьому він додав, що Міхеїл Саакашвілі сам зруйнував усі мрії українського народу про реформи і позитивні перетворення, "грузинське диво" в Україні. Нагадаємо, частина затриманих під Верховною Радою в результаті бійки 26 лютого є прихильниками Міхеїла Саакашвілі. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

Читайте АСН в Google News