Закон про деокупацію Донбасу: частина парламенту не захоче голосувати за закони про амністію і вибори

26.02.2018, 19:51

Закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій і Луганській областях" може заморозити конфлікт на Сході. Таку думку висловив політолог Олексій Якубін на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Цей закон гальмує виконання Мінська, тому що два правових режими будуть створювати складності, коли постане питання про політичну компоненту, яка вимагає комунікації з окремими частинами Донецької і Луганської областей", - зазначив експерт. За його словами, рішення щодо введення миротворців на Донбас може бути ухвалено до травня поточного року, і відразу ж після цього постане питання про виконання політичної частини "Мінська-2".

У той же час, посилаючись на новоприйнятий закон, значна частина парламенту не захоче голосувати за закони про амністію і вибори. "Хоч якийсь консенсус щодо введення миротворців у нас є, а ось з політичної частини немає. А ми розуміємо, що це означає шлях до заморожування конфлікту", - додав політолог.

При цьому він додав, що в такій ситуації показовий приклад Кіпру, де є миротворці, однак зрушень у політичній частині очікують вже 10 років. Нагадаємо, 20 лютого президент України Петро Порошенко підписав закон "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях" або простіше - про деокупацію Донбасу.

Читайте АСН в Google News