Україна вимагає від Росії роз'яснень з приводу заборони польотів українських авіакомпаній

02.10.2015, 14:48

Українська державна авіаслужба відправила російській стороні листа з вимогою роз'яснити причину заборони польотів українських авіакомпаній до РФ. Про це під час брифінгу повідомив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський, передає кореспондент «Аналітичної служби новин» (АСН).

«РФ вирішила ввести альтернативну заборону, проте незрозуміло, на підставі чого. Українська Державіаслужба відправила вчора листа до російського аналогу, де просить пояснити, на підставі чого було прийнято таке рішення і які саме українські авіакомпанії потрапили до цього списку. Сподіваємося до кінця сьогоднішнього дня отримати відповідь від російських колег», - сказав він.

Разом з тим він акцентував, що Україна має намір захищати всіма можливими методами економічні інтереси вітчизняних авіаперевізників.

«Ми ввели заборону за порушення законодавства російськими авіаперевізниками. Вони порушили законодавство, двосторонню угоду. Українські авіаперевізники не порушували угоди. Міжурядові питання у сфері авіації ми продовжуємо вирішувати на дипломатичному рівні через МЗС. Україна виконуватиме всі взяті на себе міжнародні зобов'язання двосторонньої угоди і наполягатиме на виконанні Російською Федерацією міжнародного права і двосторонньої угоди», - додав він.

Читайте АСН в Google News