В "ДНР" повернули радянський КПК і смертну кару: двоє засуджених чекають розстрілу

23.02.2018, 20:06

У так званій Донецькій Народній Республіці повернули Кримінальний кодекс УРСР 1961 роки разом зі смертною карою, і по ньому до вищої міри засудили вже двох осіб. Таку думку висловила експерт Донбас-СОС по документуванню порушень прав людини Наталя Мельник на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Вони взяли свій Кримінальний кодекс. За основу був узятий КПК УРСР 1961 року і там є смертна кара, до слова. Там вже винесли два смертних вироки", - зазначила експерт. За її словами, вироки до вищої міри покарання ще не були виконані, оскільки немає механізму приведення таких вироків у виконання.

При цьому директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров уточнив, що в Кримінально-процесуальному кодексі "ЛНР" немає вищої міри покарання. У свою чергу, заступник голови правління Луганського обласного правозахисного центру "Альтернатива" Денис Денисенко повідомив, що після того, як український КПК був скасований в "ЛНР", ув'язнені там були позбавлені права на звільнення по УДО. Нагадаємо, закон про реінтеграцію Донбасу сьогодні, 23 лютого, був опублікований в парламентській газеті «Голос України».

Читайте АСН в Google News