МВФ не піде на компроміс щодо Антикорупційного суду і приватизації - економіст

23.02.2018, 14:35

Міжнародний валютний фон (МВФ) не піде на компроміс з українською владою щодо створення Антикорупційного суду і проведення приватизації. Таку думку висловив виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Два стратегічно важливих завдання, які потрібно вирішити у наших взаєминах із Міжнародним валютним фондом, - антикорупційний суд і приватизація. Все інше - можна знайти компромісне рішення. З цих двох питань компромісу не буде", - зазначив експерт.

За його словами, позиція МВФ щодо комунальних тарифів, зокрема підвищення ціни на газ для населення, полягає в тому, що вони можуть бути підняті у довгостроковій перспективі. При цьому економіст додав, що цьому має передувати створення умов для фінансової безпеки і економічного зростання в Україні.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк заявив, що Україна не погодила з МВФ питання щодо газу і антикорупційного суду. На його думку, ці умови Україні може виконати до квітня 2018 року.

Читайте АСН в Google News