Експерт: Закон про приватизацію писали під українських "кіпріотів", жодних іноземних інвесторів не буде

20.02.2018, 18:43

Закон України про приватизацію був написаний під інвесторів, які представляють інтереси українських олігархів. Таку думку висловив екс-голова Фонду держмайна України Олександр Бондар на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Ніяких іноземних інвесторів не буде - всі інвестори будуть із республіки Кіпр, як і раніше", - зазначив експерт. За його словами, також відомо, хто стоятиме за так званими інвесторами, які в підсумку придбають ласі державні об'єкти, виставлені на продаж в Україні.

При цьому він додав, що не може повірити у бажання державних чиновників догодити іноземним інвесторам. "Передовсім це переживання за самих себе - щоб купити ці об'єкти за безцінь і, головне, щоб ніхто не поніс за це жодної відповідальності", - додав експерт.

На його думку, до закону про приватизацію треба внести норму про заборону інвесторам із "сірих зон" брати участь у приватизації. Це, на його думку, дозволить підняти ціну об'єктів і не допустить до приватизації олігархів з України і РФ.

Нагадаємо, керівник місії МВФ в Україні закликав почати продавати державні підприємства, що поліпшить ситуацію в економіці і в боротьбі з корупцією. Про це на зустрічі зі спікером ВРУ заявив Керівник місії МВФ в Україні Рон Ван Роден.

Читайте АСН в Google News