В Україні відновлять планові перевірки закладів громадського харчування

20.02.2018, 12:50

Держпродспоживслужба має намір проводити планові перевірки закладів громадського харчування для попередження отруєнь українців. Про це на прес-конференції заявив голова Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів Володимир Лапа, передає кореспондент ASN.
 
"Планові перевірки в минулому році (Прим.: закладів громадського харчування громадян) були заборонені законодавством в частині мораторію на ці перевірки. Ми сподіваємося, що мораторій на перевірки в поточному році не буде поширюється на сферу безпеки продуктів і ветеринарію. Щоб ми могли проводити планові перевірки", - заявив він.
 
Що стосується позапланових перевірок таких закладів, то служба їх проводила минулого року. "Один варіант - це скарга споживача. Потім ми подавали документи на Мінагрополітики та починали перевірку. Другий варіант, коли були випадки масових отруєнь. Тоді засідала комісія з техногенних катастроф і за результатами здійснювалися перевірки. У зв'язку з отруєнням суші (Прим.: ресторанів "Євразія" в столиці) була зупинена робота цих закладів до закінчення перевірки, був перевірений персонал... І ця робота, ми сподіваємося, буде продовжена в частині профілактики при плановому контролі таких закладів", - сказав він.

Читайте АСН в Google News