"Нафтогаз" приховує борг у 2 мільярди доларів перед "Газпромом" - експерт

19.02.2018, 15:41

"Нафтогаз" приховує борг у 2 мільярди доларів перед "Газпромом", відповідно до Стокгольмського арбітражу. Таку думку висловив експерт з питань енергетики Валентин Землянський на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"За заявами сторін і непрямим визнанням керівництва НАК" Нафтогазу ", Україна повинна буде заплатити 2 млрд доларів", - зазначив експерт. За його словами, текст вердикту Стокгольмського арбітражу засекречений, і навіть прем'єр-міністр Володимир Гройсман не знає, що ухвалив суд у суперечці між "Нафтогазом" і "Газпромом".

При цьому він додав, що відстрочка з виплати боргу разом з відсотками обходиться керівництву компанії в 600 тисяч доларів щодня. Також Землянський додав, що "Нафтогаз" займає вичікувальну позицію в надії, що рішення того ж арбітражу у справі про транзитний контракт "перекриє" рішення про стягнення цих 2 млрд.

Нагадаємо, НАК «Нафтогаз України» має намір закуповувати російський газ у ВАТ «Газпром» вже в березні 2018 року. Про це повідомив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

Читайте АСН в Google News