Мільйони, виділені на Єдиний реєстр соцпільг і субсидій розтратили, але його так і не створили

16.02.2018, 14:45

Гроші донорів, виділені на створення Єдиного реєстру соцпільг і субсидій вже витрачені, а реєстру немає досі. Про це на прес-конференції заявив експерт із соціальних питань Андрій Павловський, передає кореспондент ASN.

"Останніми роками активно ведуться дискусії про необхідність створення Єдиного державного реєстру, де були б усі одержувачі соціальної допомоги від держави. Всіх соціальних пільг, субсидій і так далі", - заявив він.

На жаль, з його слів, поки що всі наміри  Мінфіну щодо створення  креативних груп для підготовки такого реєстру нічим не закінчилися: "Немає повідомлень, що такий реєстр був створений. Хоча певні мільйони гривень витрачено нашими міжнародними партнерами та інвесторами на цей проект. Я про це знаю. За моєю інформацією, гроші виділялися. І вони витрачені. Кошти виділені - реєстру немає", - сказав він.

За оцінками екс-міністра соціальної політики, якби такий реєстр був, тоді значно простіше було б монетизувати субсидії. "І не тільки, а й пільги, які нараховують громадянам", - вважає він.

Читайте АСН в Google News