Росіяни у Сирії загинули через спроби захопити родовища нафти і газу

14.02.2018, 11:49

Причиною авіаудару по російських найманцях ПВК «Вагнера» у Сирії став той факт, що росіяни намагалися захопити родовища нафти і газу в провінції Дейр-ез-Зор. Ці родовища перебувають під контролем курдів - союзників США, пише «Коммерсант».

Авіаудар відбувся 7 лютого на півночі Сирії. За різними даними, в результаті удару загинули від 200 до 600 російських громадян. Військове джерело в РФ заявляє, що причиною нібито стала спроба місцевих «великих підприємців, які зараз підтримують Башара Асада», захопити нафтові і газові родовища, які перебувають під контролем курдів.

Джерело запевняє, що російське командування в Сирії не давало санкції на проведення наступальної операції на нафтові поля. «Причиною інциденту стали не узгоджені з командуванням російської оперативної групи розвідувально-пошукові дії сирійських ополченців», - заявили в Міноборони РФ.

Відзначається, що найманці ПВК «Вагнера» були озброєні стрілецькою зброєю, а також артилерією і танками. «Ніяких ПЗРК, ні підтримки з повітря у них не було, і ніхто її не обіцяв. Весь розрахунок був на те, що після артобстрілу наші швидко штурмом візьмуть завод, курди залишать зброю, а американці вже не будуть бити по своїх, коли зав'яжеться ближній бій», - сказав один екс-боєць.

Читайте АСН в Google News