Стало відомо, коли на Донбасі можуть з'явитися миротворці ООН

13.02.2018, 20:24

Миротворча місія Організації Об'єднаних націй (ООН) може прийти на Донбас лише до 2021 року. Таку думку висловив прем'єр-міністр України (2005-2006 рр.) Юрій Єхануров на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Якщо є початок інформаційної кампанії, то, можливо, через два роки щось і буде. Тобто, ми можемо говорити, що десь 21-й рік - це рік можливого введення миротворчого контингенту, якщо буде йти інтенсивний діалог", - зазначив експерт.

За його словами, українська влада приймає рішення з запізненням. У той же час, російська сторона буде активно втручатися в процес прийняття рішень, в тому числі і щодо введення миротворчого контингенту.

Це буде проявлятися в тому, що деякі сили всередині країни будуть, "відпрацьовуючи кремлівські гроші", сіяти розбрат всередині парламенту і показувати відсутність консолідованої "патріотичної" позиції. Нагадаємо, до кінця поточного року миротворча місія ООН навряд чи з'явиться на Донбасі. Таку думку висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Георгій Тука.

Читайте АСН в Google News