Ветерани вимагали відправити керівництво Мінсоцполітики у відставку

13.02.2018, 13:08

Військові пенсіонери вимагають негайної відставки керівництва Міністерства соціальної політики. Про це на прес-конференції заявив голова Всеукраїнської профспілки ветеранів військовослужбовців, ветеранів учасників бойових дій, учасників АТО і поліцейських Олександр Маматов, передає кореспондент ASN.
 
"Протягом останніх двох років ми ведемо боротьбу за свої права і соціальний статус військових пенсіонерів і всіх тих, хто відноситься до цієї категорії... Уже в 2016 було прийнято постанову під номером 988 про підвищення посадових окладів і військових звань у Нацполіції. У серпні 2017 року було прийнято постанову під номером 74 про підвищення окладів до вислуги років для військовослужбовців, які перебувають на сьогодні на території АТО. Вона ж передбачала перерахунок військових пенсій для інвалідів війни та і членів сімей, вдів загиблих наших побратимів. Але так вийшло, що в кінці 2017 року Кабмін заблокував цю постанову, мотивуючи, що немає коштів у бюджеті для виконання цієї постанови", - заявив він.
 
У результаті Мінсоцполітики на чолі з Андрієм Ревою запропонувало новий проект пенсійного закону для військовослужбовців, який, за словами ветеранів, істотно погіршив становище і соціальне забезпечення військовослужбовців. Зокрема військових обурила пропозиція збільшити їм пенсійний стаж до 30 років служби в армії.
 
"30 років служити в армії - це вже занадто! Якщо чиновники сидять у своїх теплих кабінетах, то у наших військовослужбовців ненормований графік роботи. Близькі їх бачать мало не раз на тиждень! Ця редакція закону вже зазнала сім змін. І в підсумку ми вдячні Міноборони і міністру Степану Полтораку і міністру внутрішніх справ Арсену Авакову за те, що вони не схвалили цю нову редакцію законопроекту. Наша вимога одна - невідкладно ратифікувати 74 постанову, а також забезпечити перерахунок пенсій за чинним законодавством. Закон просто потрібно виконати! Остання наша вимога - це відставка міністра соціальної політики та праці і всіх його заступників", - підкреслив він.
 
Маматов також подякував нардепам Верховної Ради за підтримку. "Ми вже зібрали понад 200 підписів народних депутатів, які підтримують нас у наших вимогах", - сказав він. Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що не згоден із вимогами військових, бо їх реалізація коштуватиме додаткового дефіциту Пенсійного фонду в 43 млрд грн.

Читайте АСН в Google News