Порошенко і Гройсман попрощалися з Мирославом Поповичем

13.02.2018, 11:40

У Києві відбулося прощання з українським філософом, академіком НАН України, заслуженим діячем науки і техніки України, доктором філософських наук, професором, педагогом Мирославом Поповичем. З ним попрощалися президент Петро Порошенко і прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент ASN.

«Україна сьогодні ховає свого видатного сина - Мирослава Володимировича Поповича. Складно переоцінити масштаб цієї особистості. І справи, які він зробив для відродження України і українського духу, української моралі. І в останні роки, і під час роботи в об'єднанні «1 грудня» я мав честь часто з ним зустрічатися і говорити. Пан Мирослав ніколи не дивився в минуле. Він завжди дивився у майбутнє», - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що Попович завжди давав дуже цінні поради щодо майбутнього України. «Для мене це не просто втрата державного діяча. Можу сказати, що певною мірою пан Мирослав був моїм учителем. Сьогодні дуже складно. І сьогодні мої співчуття не тільки Лідії Федорівні, доньці, онукам, але всім українцям», - зазначив глава держави.

У свою чергу, прем'єр-міністр Володимир Гройсман додав, що сьогодні всі сумують разом із рідними і близькими Поповича. «Дуже шкода, що цієї історичної доби йдуть від нас люди з таким авторитетом, справжні державні діячі, які все своє життя мріяли про успішну Україну. Докладали максимум зусиль для того, щоб Україна стала успішною. Для нас це величезна втрата», - сказав Гройсман.

Нагадаємо, в суботу, 10 лютого, після операції на серці помер відомий український філософ Мирослав Попович. Його поховають на Байковому кладовищі у Києві.

Читайте АСН в Google News