Гройсман обіцяє не піднімати вартість газу до літа: "Винні "попередники "

09.02.2018, 14:41

Ціна на газ для населення до кінця опалювального сезону не виросте, проте у складній ситуації з газом винна попередня влада, яка не розвивала власну галузь газовидобутку. Про це в ході години запитань до уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає кореспондент ASN.

"У цьому опалювальному сезоні я тримаю позицію, я обіцяю, що не буде підвищення ціни на газ", - заявив він. Прем'єр нагадав, що за старої влади президент і голова Кабміну щороку їздили до Москви домовлятися про газ. "Я вважаю спланованою диверсією проти нашої незалежності. Тому що в Україні було досить своїх покладів газу і вистачило б собі і на експорт. У цьому році ми вже взяли курс на збільшення видобутку", - зазначив він.

Прем'єр сподівається, що збільшення внутрішнього видобутку дозволить встановити і "внутрішні ціни на газ". 

"Чому газ для промисловості коштує дорожче, ніж газ для теплокомуненерго? Тому що справжня ціна така, за якою його купують господарюючі суб'єкти. Ви знаєте, що компанії, які в Україні працюють, самі газ імпортують. І то теж дорожче, ніж газ для ТКЕ. Бо його справжня ціна дійсно дорожча. і це - вічна проблема", - відповів Гройсман на запитання народного депутата про те, чи буде підніматися вартість газу для населення і на скільки.

Зауважимо, Гройсман так і не повідомив, на скільки в наступному опалювальному сезоні подорожчає газ для українців. Нагадаємо, раніше експерти прогнозували, що в ході переговорів із МВФ український уряд погодиться на вимогу про збільшення ціни на газ в обмін на надання наступного траншу. Таким чином газ може подорожчати відразу на 60%.

Читайте АСН в Google News