Гайдук на суді щодо державної зради Януковича: Захоплення Криму прискорила зрада Березовського

08.02.2018, 14:27

Інтенсивність просування російських військових углиб півострова, а також - захоплення ними військових частин у Криму прискорилася після зради Дениса Березовського. Про це під час допиту в Оболонському районному суді Києва, який розслідує справу про зраду Януковича, заявив екс-командувач ВМС України Сергій Гайдук, повідомляє ASN.

Гайдук повідомив що в дні, коли генерали один за одним переходили на бік Росії, начальником штабу ВМС ЗС України Дмитром Шакуро був відданий наказ контр-адміралу Денису Березовському знищити всі документи бойового застосування - карти, бойові розпорядження. Той виконав наказ і, на думку Гайдука, це було або поспішне рішення або навмисний саботаж.

"Це був перший дзвіночок, який свідчив про зраду... За тією інформацією, яка у мене є, Березовському Військово-морські сили запропонував очолити Тенюх. Адмірал Тенюх знав і мене, і Березовського. Питання кадрових призначень Тенюх брав на себе. Він запропонував Березовському цю посаду. він розглядався як молодий і перспективний. Але, на мою думку, ним керували, бо була хаотичність в ухваленні рішень", - розповідає Гайдук. За словами Гайдука, до зради Березовського схиляли Єлісєєв і Шакуро.

Нагадаємо, Денис Березовський 1 березня 2014 був призначений Кабміном командувачем Військово-морських сил України. Однак вже 2 березня того ж року перейшов на бік Росії. У той же день Сергій Аксьонов призначив його на посаду «командувача військово-морських сил Криму». 20 квітня 2014 указом Путіна зрадник Березовський був призначений на посаду заступника командувача Чорноморського флоту Росії.

Читайте АСН в Google News