Ситник розповів, де ховають гроші українські корупціонери

08.02.2018, 13:27

Українські корупціонери воліють виводити кошти в Латвію, Кіпр, Австрію, Велику Британію і Швейцарію. Про це заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Латвія, Кіпр, Австрія, Велика Британія і Швейцарія - це ті топ-5 країн, де залишили свій слід українські корупціонери", - зазначив чиновник. За його словами, до компетентного органу цих держав НАБУ звертається найчастіше.

При цьому Ситник додав, що налагоджується співпраця з міжнародними партнерами. Всього ж НАБУ за роки роботи зробило близько 300 запитів у 57 країн, 130 з них виконано. Зокрема, за інформацією очільника НАБУ, щодо розслідування корупції тільки на одному Гірничому комбінаті відомство направило 53 запити.

"Можете уявити, які схеми вигадують наші корупціонери", - підкреслив Ситник. Нагадаємо, директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що електронне декларування доходів чиновників перебуває під загрозою через те, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) фактично не перевіряє декларації.

Читайте АСН в Google News