"Мінськ-2", це ілюзія, яка створила "мляво поточний" гібридний процес - експерт

02.02.2018, 18:21

"Мінськ-2" - ілюзія, яка створила гібридний процес, що "мляво тягнеться" . Про це на прес-конференції заявив президент Центру глобалістики «Стратегія ХХІ» Михайло Гончар, передає кореспондент ASN.

"Багато хто захоплюються, що Мінський процес привів до деескалації конфлікту. Немає вже такої масової загибелі військовослужбовців на східному фронті. Є лише поодинокі випадки. Але це ілюзія. Це ілюзія! Тому що якраз Мінськ-2 перевів війну гібридного типу через деескалацію в процес, що "мляво тягнеться". Коли актуалізована інтрофаза агресора, ми це так називаємо, щоб зруйнувати ворога, нашу країну зсередини", - заявив він.

Експерт зазначив, що сьогодні Україна проходить етап самодеструкції.

"Коли політичні сили замість того, щоб досягти консенсусу і йти далі, займаються війною всіх проти всіх. Це грає на руку агресору", - підкреслив він.

Гончар додав, що експерти підготували конкретні пропозиції для відповіді на гібридну війну РФ.

"Але у нас якесь дежавю. Складається враження, що ми знову і знову переосмислюємо те, що відбувається. Тоді як наші сусіди в Європі з початку військової агресії РФ, вже роблять конкретні дії ... Для успіху в цій війні нам потрібно домогтися, щоб влада почала діяти адекватно алгоритмам, за якими діє сам агресор. Тобто, відповідати їм адекватно", - сказав він.

Читайте АСН в Google News