Про погоду: Росгідромет судиться з «народним синоптиком» за більш точні прогнози

02.02.2018, 11:50

Росгідромет подав до суду на синоптика-аматора Руслана Юрковського, що живе в місті Лісозаводську у Приморському краї країни-агресора, чиї прогнози погоди виявилися точнішими за прогнози Росгідромету. Про це повідомляє «Взгляд».

За словами Руслана, складати прогнози погоди - просто хобі. За цю роботу грошей він не бере. Мировий суддя судової дільниці №45 приморського міста Лісозаводська через закінчення терміну давності закрив адміністративну справу проти Юрковського.

Росгідромет просив притягнути Юрковського до адміністративної відповідальності через відсутність ліцензії на роботу в галузі гідрометеорології. Чоловік на своєму сайті «Магліпогода» не тільки робив прогнози погоди, але і штормові попередження, хоча право на це є лише у Росгідромету і його підрозділів у регіонах.

Свій сайт Юрковський створив у листопаді 2015 року. Зараз на сайт посилаються ЗМІ і перші рядки пошукових систем, особливо після того, як у серпні 2016 року він першим назвав терміни і масштаби тайфуну «Лайонрок» - за 9 днів до стихійного лиха.

Читайте АСН в Google News