З полону в Лівії звільнили 4 українців - Порошенко

02.02.2018, 10:48

У п'ятницю, 2 лютого, з полону в Лівії були звільнені 4 українців. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив президент України Петро Порошенко.

Він зазначив, що українці повернулися додому після багатьох років у полоні у Лівії. «Радий поверненню на рідну землю чотирьох наших громадян після багатьох років полону в Лівії. Вдячний дипломатам і зовнішній розвідці за ще чотирьох врятованих українців», - написав глава держави.

Нагадаємо, в Лівії в 2017 році погіршилася ситуація з безпекою, активізувалася діяльність терористичних угруповань, а також проводяться систематичні затримання морських суден. З травня 2017 року МЗС рекомендував українцям утриматися від поїздок у цю країну.

Як відомо, 14 січня з'ясувалося, що був звільнений викрадений у Лівії український лікар. Лікар працював за приватним контрактом в місті Себга і був викрадений кілька днів тому одним із численних збройних угруповань. Звільнення відбулося завдяки домовленостям, досягнутим українськими дипломатами під час переговорів із ватажками місцевих племен.

Читайте АСН в Google News