Глави ОСББ вимагають від Мінфіну скасувати кабальне розпорядження по субсидіях і пільгах

31.01.2018, 20:11

Президент ГО «Всеукраїнська рада голів ОСББ» Наталія Олійник повідомила, що глави ОСББ вимагають від Міністерства фінансів України скасувати кабальне розпорядження по субсидіях і пільгах. Про це повідомляє кореспондент ASN.

"Ситуація в країні просто вибухнула, враховуючи дію постанови Кабміну під номером 256 ще від 4 березня 2002 року і той порядок, який видав Мінфін в 20-х числах 2017 року. Ці зміни в діяльності ОСББ просто підірвали всю країну. Адже цим порядком Мінфіну глав ОСББ зобов'язують відкривати казначейські рахунки, куди будуть надходити кошти за субсидіями та пільгами", - заявила вона.

Більш того, цим розпорядженням Мінфіну прописано: на що йтимуть ці гроші.

"І якщо вони не будуть використані протягом 5 днів, то вони відразу будуть повертатися в бюджет. Тобто, на ОСББ Кабмін хоче повісити ярлик такого, що надає послуги. Хоча субсидії і пільги повинні бути допомогою конкретній людині, а ОСББ не може брати на себе обов'язки розподільника пільг і субсидій. Це обов'язок держави", - заявила вона.

У свою чергу, Тетяна Бойко - представник ГМ "ОПОРА" нагадала, що влада неодноразово обіцяла забезпечити монетизацію субсидій.

"Це наше зобов'язання перед МВФ. Але влада вже чотири роки розповідає про те, що колись буде монетизація. Однак в підсумку влада просто шукає варіанти і всілякі рішення, щоб не переходити на монетизацію субсидій. Хоча Світовий банк вже виділяв гроші на створення єдиного реєстру одержувачів субсидії. Просто немає політичної волі для переходу до адресної допомоги, а ОСББ, які вирвалися з маніпуляцій з субсидіями, хочуть повернути на це коло", - сказала вона.

Голови ОСББ пообіцяли, що почнуть в столиці акції протесту, якщо Кабмін не погасить існуючу заборгованість по субсидіях і пільгах, а також, якщо не скасує розпорядження Мінфіну.

Відзначимо, що ця проблема була піднята сьогодні на засіданні Кабміну. Так, член профільного Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олена Бабак розповіла в інтерв'ю журналістам, що прем'єр Володимир Гройсман пообіцяв винести на наступне засідання новий проект постанови, який скасує розпорядження Мінфіну для глав ОСББ відкривати казначейські рахунки для отримання коштів по субсидіях і пільгах.

Читайте АСН в Google News