Саакашвілі сам попросився на допит до суду у справі "екс-беркутівців"

31.01.2018, 17:33

Лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі викличуть до суду для надання свідчень у справі колишніх "беркутівців". Як повідомляє кореспондент ASN, Саакашвілі сам попросив прокурорів на суді допитати його як свідка.

Святошинський суд задовольнив відповідне клопотання прокурорів і викликав опального політика на засідання 13 лютого. У той же час сторона захисту колишніх "беркутівців" висловилася проти цього. Адвокати зажадали спочатку допитати двох громадян Грузії, які "повинні розповісти про те, що по учасниках Революції Гідності і правоохоронцях стріляли невідомі з будівлі консерваторії 20 лютого 2014 року".

У той же час прокуратура наполягає - версія двох грузин і так званого "італійського відео" показаннями Саакашвілі повністю спростовується.

"В кінці минулого року в суді було вирішено питання про допит двох громадян Грузії, які розповіли про репортажі італійців про вбивства на Майдані 20 лютого 2014 року. Був допитаний колишній президент Грузії Саакашвілі. В зв'язку з тим, що інформація Саакашвілі повністю спростовує повідомлення у відео італійців, ми хочемо допитати його як свідка", - заявив прокурор Яніс Симонов.

Читайте АСН в Google News