Нардеп поскаржилася Гройсману на катастрофу з монетизацією субсидій

31.01.2018, 15:06

Народний депутат поскаржилася Володимиру Гройсману на катастрофу з монетизацією субсидій для ОСББ та ЖБК. Про це в інтерв'ю журналістам після засідання Кабміну заявила народний депутат і член Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу Олена Бабак, передає кореспондент ASN.
 
"Ми сподіваємося, що до наступної середи буде вирішене питання з монетизацією субсидій для ОСББ та ЖБК. Прем'єр дав доручення підготувати новий проект постанови, де питання монетизації субсидій для ОСББ та ЖБК нарешті було включено і виконувалося", - заявила Бабак.
 
Вона підкреслила, що у держави є величезна заборгованість перед ОСББ та ЖБК за субсидіями та пільгами. "Сьогодні міністр фінансів сказав, що питання вирішене і є лист на казначейство. Але я не впевнена, що казначейства виконуватимуть рішення Мінфіну, адже це просто лист, а не наказ. Це в цілому говоримо про нерозуміння на державному рівні проблеми монетизації субсидій", - сказала вона.
 
Бабак зазначила, що сьогодні вона виступала на засіданні Кабміну, де повідомила про "катастрофічну ситуацію" з монетизацією. "За останні два тижні ОСББ майже всіх областей зіткнулися з неправомірними вимогами чиновників на місцях щодо відкриття казначейських рахунків із спеціальним режимом використання", - додала вона.
 
Нагадаємо, вчора ASN повідомляла, що новий механізм монетизації субсидій для підприємств-постачальників електрики, природного газу та інших житлово-комунальних послуг, який розробило Міністерство фінансів, фактично заблокував розрахунки за субсидіями між державою і підприємствами.

Читайте АСН в Google News