Чиновника Укрзалізниці судитимуть за держзраду

30.01.2018, 22:40

Заступника начальника юридичного департаменту Укрзалізниці Олександра Ященка, який був викритий на хабарництві, судитимуть за держзраду. Про це сьогодні передає прес-служба столичної прокуратури.

Як зазначається, стосовно колишнього начальника управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції Мін'юсту в АР Крим, який звинувачується в зраді, прокуратура направила до суду обвинувальний акт.

Як вказується, працюючи тимчасово виконуючим обов'язки заступника начальника Федеральної виконавчої служби судових приставів по Криму, чиновник забезпечував роботу незаконно створеного представницького органу, а також сприяв представникам РФ в проведенні підривної діяльності в Україні.

Факти держзради виявлені слідчими прокуратури під час розслідування іншої кримінальної справи, яка була розпочата в липні минулого року за фактом прийняття двома чиновниками Укрзалізниці хабара в розмірі 4 млн грн за передачу землі в оренду.

Одним з підозрюваних виявився вищезгаданий екс-чиновник, який після переїзду з окупованого Криму влаштувався на посаду заступника начальника юридичного департаменту Укрзалізниці, після чого його викрили на хабарництві.

Читайте АСН в Google News