Творці майбутнього фільму про Малевича знайшли його справжнє місце народження

30.01.2018, 18:27

Казимир Малевич народився у Києві в маєтку Оржеховської на вулиці Жилянській, стверджують творці документального фільму «Малевич».

Його презентація відбулася сьогодні в Українському домі. Картина виграла конкурсний відбір на державне фінансування і є першим повнометражним документальним фільмом про Малевича в Україні.

Автори кажуть, що в процесі зйомок фільму, коли досліджували український аспект художника, зробили несподіване відкриття - місце його народження. В архівах виявили, що Малевич народився в маєтку своєї тітки Марії Оржеховської, але не за адресою: Бульйонська 15, як вважалося раніше. Той будинок не має жодного стосунку до сім'ї Малевича. Особняк розташовувався на вулиці Жилянській. У різні часи будинок був під різними номерами - 62, 63, 65.

«На жаль, він не зберігся, як і велика частина того району міста, - каже креативний продюсер і автор сценарію фільму «Малевич» Тетяна Філевська. - У будинках поруч жили, буквально за кілька кварталів звідти, Ернст, Антонович, Рильський. Ця частина міста забудовувалася після появи університету святого Володимира, більш інтелектуальне середовище».

Читайте АСН в Google News