Незаконна легалізація іноземців: у НАБУ розповіли про причини обшуку у Пімахової

24.01.2018, 17:20

Обшук у квартирі заступника голови Державної міграційної служби Діни Пімахової пройшов у рамках справи про корупцію в Державній міграційній службі і незаконну легалізацію іноземців в Україні. Про це повідомила керівник прес-служби НАБУ Світлана Оліфіра.

"Мета обшуків - відшукання і вилучення грошових коштів, ймовірно, отриманих посадовою особою ДМС та іншими як неправомірної вигоди. Також виявлення і фіксація інших відомостей, які можуть вказувати на обставини про вчинення кримінального злочину", - сказала вона.

За словами прес-секретаря, слідство має дані, про те, що посадові особи ДМС і керівництво служби за грошову винагороду видавали іноземцям посвідчення для тимчасового проживання в Україні, оформляли громадянство і закордонні паспорти іноземцям. Також вона повідомила, що зараз про підозру не йдеться.

У свою чергу на сторінці НАБУ в соцмережі повідомляється, що прокуратура здійснюють обшуки в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактами прийняття пропозиції, а також отримання неправомірної вигоди - правова кваліфікація - ч.4 ст.368 КК ( «Прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою»).

За даними слідства, організована злочинна група осіб (до складу якої, ймовірно, входили посадові особи Державної міграційної служби) із залученням керівників і працівників Головного управління ДМС у Києві, ввела злочинну схему легалізації іноземних громадян на території України, зокрема вихідців з країн Близького Сходу. При цьому використовувалися фальшиві документи.

Детективи шукали в оселі Пімахової гроші, ймовірно, отримані від таких операцій, а також - інші свідчення можливих злочинів.

Читайте АСН в Google News