Перенесення переговорів по Донбасу в Астану активізує процес - експерт

22.01.2018, 17:42

Закон про деокупацію і реінтеграцію Донбасу своїми формулюваннями заблокує просування Мінського переговорного процесу, але перенесення переговорів в Астану прискорить його. Таку думку висловив експерт Київського центру політичних досліджень і конфліктології Антон Фінько на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"З тим статусом, який зафіксований в даному законодавчому акті, вести переговори з приводу політичних аспектів Мінських угод буде вкрай проблематично. Таким чином, існує загроза подальшого блокування Мінського процесу. Це безсумнівно", - зазначив експерт.

За його словами, після вступу в силу цього закону подальший розвиток подій буде залежати від західних партнерів України, які також зацікавлені у врегулюванні конфлікту. При цьому політолог додав, що ідею перенесення майданчика переговорного процесу по Донбасу з Мінська в Астану можна тільки привітати, оскільки Казахстан є "політичним важкоатлетом на пострадянському просторі" і вступ в переговорний процес Астани активізує його.

Нагадаємо, минулого тижня президент США Дональд Трамп запропонував перенести переговори по врегулюванню ситуації на Донбасі з Білорусі до Казахстану. І отримав на це згоду Нурсултана Назарбаєва.

Читайте АСН в Google News