Mr. Petro Incognito: журналісти розповіли, у скільки обійшлася відпустка Порошенко

19.01.2018, 07:49

Президент Петро Порошенко разом зі своєю сім'єю провів різдвяні таємні канікули на Мальдівах, які обійшлися йому приблизно в 500 тисяч доларів. Про це стало відомо з розслідування журналістів проекту «Схеми».

У матеріалах зазначено, що глава держави скористався приватним літаком Falcon 7X авіакомпанії Setair (Туреччина), який о 15:00 8 січня вилетів з аеропорту Мале (Мальдівські острови) до Києва. Виліт був зафіксований на онлайн-порталі для відстеження авіації FlightRadar.

Попри відсутність звичних заходів безпеки для зустрічі президента України, знімальна група помітила а/м Mercedes з мікроавтобусом супроводу, а також чотири мікроавтобуси-мультивени, що заїхали у віддалені ворота столичного аеропорту.

Але літак з президентом не зупинився в місцях, де паркується зазвичай приватна авіація, а поїхав до авіазаводу, найвіддаленішу частину аеропорту. Після цього разом автомобілі покинули територію аеропорту з пасажирами судна.

Журналісти, які посилаються на свої джерела, повідомили, що глава держави відпочивав на Мальдівських островах в період з 2 по 8 січня в курортному готелі Cheval Blanc, який складається з приватних вілл посеред Індійського океану.

Сказано також, що на курорті він приховував ім'я під псевдонімом Mr. Petro Incognito (Ukraine), що можливо на прохання гостя для анонімності.

У розслідуванні були також підраховані ймовірні витрати Порошенка на цей відпочинок, за який він платив готівкою.

Переліт на чартерному рейсі обійшовся йому в 188 тис. доларів. Оренда вілли на острові за шість ночей коштувала 276 тис. доларів. На додаткові послуги і розваги глава держави витратив 37,5 тис. доларів, пише видання.

Читайте АСН в Google News