Військові пенсіонери вийшли на мітинги по всій Україні. Під Радою декілька сотень вимагають перерахунку

17.01.2018, 13:41

Під будівлею Верховної Ради в Києві в черговий раз зібрався чисельний мітинг військових пенсіонерів, які вимагають перерахунку пенсій. Подібні акції проходять і в інших містах України, однак уряд продовжує ігнорувати вимогу мітингувальників, стверджують вони. Про це повідомив кореспондент ASN з місця події.

Під будівлею Верховної Ради, в Маріїнському парку, зібралися сотні колишніх військовослужбовців і представників інших силових відомств, які вкотре звернулися до влади з вимогою провести індексацію пенсій. Серед протестувальників - представники різних ветеранських організацій, пенсіонери з різних населених пунктів, переважно з Київської області. Подібні мітинги проходять і в інших містах країни - практично у всіх областях, повідомляють організатори акції.

Так, зокрема, за словами представника однієї з місцевих організацій, на центральну вулицю Полтави зранку 17 січня вийшли близько 450 ветеранів, які на годину перекрили рух нею. 

В цей же час у будівлі парламенту пройшов круглий стіл за участю делегатів тих же організацій - всього понад 30, на якому були присутні багато народних депутатів з різних фракцій. Представники Мінсоцполітики та уряду на заходи не з'явилися.

Зазначимо, що це вже далеко не перша акція ветеранів з вимогою перерахувати пенсії - тільки за останній рік пройшло більше 13 пікетів і різних масових заходів. Нагадаємо, 27 грудня 2017 року на засіданні Кабінету міністрів, практично таємно, без обговорення, було ухвалено рішення перенести підвищення пенсій військовим на рік. Тобто ухвалити постанову не в 2018 році, а в 2019-му.

Читайте АСН в Google News