Небезпечні тампони: відомій моделі ампутували обидві ноги

15.01.2018, 17:22

Знаменита 29-річна модель Лорен Вассер перенесла складну операцію з ампутації лівої ноги. У 2012 році вона втратила праву ногу через синдром токсичного шоку - ускладнення бактеріальних інфекцій. Лікарі повідомили, що синдром спровокував тампон, який використовувала дівчина.

Вассер втратила праву кінцівку п'ять років тому. В жовтні 2012 року вона почувалася зле у подруги на вечірці, її стан різко погіршився, і дівчина вирушила додому, вирішивши, що хворіла на грип.

Там її виявила поліція, яка приїхала за викликом її мами, яка не могла додзвонитися до Вассер. Тоді модель відвезли в лікарню, її стан був критичний, температура тіла 40 градусів. Внутрішні органи дівчини відмовляли, був діагностований інфаркт. Синдром токсичного шоку був підтверджений після лабораторних досліджень. Заради порятунку життя її ввели у стан штучної коми, а через гангрену лікарі ампутували одну ногу нижче коліна, а також пальці другої ноги.

У листопаді минулого року вона розповіла про своє життя у виданні InStyle. Незважаючи на ампутацію ноги дівчина продовжила свою кар'єру. Вона знімалася у фотосесіях та кліпах, а також брала участь у модних показах.

«На лівій ступні - відкрита виразка, п'яти і пальців немає. Через кілька місяців все одно доведеться ампутувати цю ногу. З цим не поробиш нічого», - сказала вона.

Після кількох пересадок шкіри, а також численних операцій хірурги вирішили ампутувати другу ногу.

Читайте АСН в Google News