У Раді відповіли Лаврову: Україна визнає цілісність РФ без Чечні і Дагестану

15.01.2018, 13:31

Україна готова поважати територіальну цілісність Російської Федерації без територіальних суб'єктів, які хочуть і готові вийти з федерації. Про це на своїй сторінці в Facebook написав народний депутат Борислав Береза.

«Україна готова поважати територіальну цілісність Російської Федерації без Татарстану, Чечні, Республіки Саха, Дагестану, Інгушетії, Західного Сибіру та інших територіальних суб'єктів, які хочуть, готові вийти і вийдуть зі складу РФ в доступному для огляду майбутньому», - підкреслив політик, відповідаючи на недавню заяву міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова.

Парламентарій підкреслив, що навіть у разі, якщо РФ скоротиться розміри Балашихи або Алтуф'єво, все одно Україна визнає цілісність. «Взаємність - основа добросусідських відносин», - додав він.

Нагадаємо, раніше Лавров заявив, що Росія «поважає» територіальну цілісність України в тих кордонах, які склалися після так званого референдуму в Криму. На думку Лаврова, питання перегляду «Великого договору» між Україною і РФ не актуальне, хоча в документі Москва гарантує територіальну цілісність України, зокрема Крим у складі Української держави.

 

Читайте АСН в Google News