Лавров раптом заявив про «повагу» до цілісності України

15.01.2018, 11:09

Росія «поважає» територіальну цілісність України після анексії українського Криму і війни на Донбасі. Про це заявив глава МЗС Росії Сергій Лавров, передає УНІАН.

На думку Лаврова, питання перегляду «Великого договору» між Україною і РФ неактуальне, хоча в документі Москва гарантує територіальну цілісність України, зокрема Крим у складі Української держави. «Наш депутат Костянтин Затулін цю тему порушив і звернув увагу, що одна з ключових статей цього договору про взаємну повагу територіальної цілісності Росії і України сьогодні виглядає неактуально, враховуючи, що в Криму сталося вільне волевиявлення кримчан, в результаті якого вони стали незалежними і «добровільно приєдналися» до РФ», - сказав Лавров.

Міністр країни-агресора повідомив, що в РФ продовжують «поважати територіальну цілісність України в тих кордонах, які склалися після референдуму в Криму». Нагадаємо, договір про дружбу, співробітництво і партнерство від 1998 року між РФ і Україною закріплював принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності чинних кордонів, поваги територіальної цілісності та взаємного зобов'язання не використовувати свою територію на шкоду безпеці один одного.

Читайте АСН в Google News