Під єпархію Московського патріархату у Вінниці принесли труну та іграшки

08.01.2018, 20:36

У Вінниці біля місцевої єпархії УПЦ Московського патріархату активісти провели акцію протесту. Про це повідомляє місцеве видання "20 минут".

В акції брали участь приблизно десять чоловік. На паркані вони розвісили плакати, виклали дитячі іграшки. Акція була присвячена трагічним подіям, які відбулися 31 грудня в Запоріжжі.

Охоронець єпархії взяв у активістів велику іграшку і обіцяв передати владиці. «Цією акцією ми хотіли показати, що ситуація, яка склалася в Запоріжжі, не влазить ні в які рамки. Як може бути, що перебуваючи вже на цвинтарі священик відмовляється відспівувати маленьке янголятко?»- заявила одна з організаторів акції Юлія Піскунова.

У Московському патріархаті також заявили, що ситуація «неприємна і страшна». «Я б вчинив інакше, ніж запорізький священик. Інакше б вчинили ще кілька вінницьких священиків, з якими я обговорював цю подію», - зазначив протодиякон і секретар Вінницької єпархії УПЦ МП Владислав Демченко.

Нагадаємо, в Запоріжжі попи московського патріархату УПЦ відмовилися відспівувати загиблого 2-річного хлопчика. Мати дитини падала на коліна перед священиком – той категорично відмовився. Пізніше архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука похвалив священика, який зробив цей жорстокий вчинок.

Читайте АСН в Google News