Маги і відьми, на вихід! МОЗ хоче скасувати видачу дозволів на роботу народних цілителів

05.01.2018, 20:15

Міністерство охорони здоров'я внесло в Раду проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України», що стосується відмови від видачі дозволів на заняття народною медициною. У МОЗ зазначають, що наявність у людини спеціального дозволу на заняття народною медициною (цілительством) не дає гарантії, що методи його роботи ефективні.

Крім того, проходження навчання з основ медичних знань особою, яка не має спеціальної медичної освіти, не дає можливості якісно і своєчасно надавати медичну допомогу пацієнтам. У МОЗ також повідомили, що немає можливості перевірити ефективність методів цілителів. "У той же час на сьогодні держава готує достатню кількість професійних фахівців, які закінчили вищий медичний навчальний заклад і в змозі надавати якісну медичну допомогу", - запевняють в МОЗ.

З урахуванням викладеного, законопроектом пропонується скасувати спеціальний дозвіл на заняття народною медициною (цілительством) шляхом скасування статті 74¹ Основ законодавства України про охорону здоров'я, в якій передбачається порядок видачі зазначеного дозволу. Завдяки цьому в міністерстві сподіваються на забезпечення захисту конституційних прав громадян на охорону здоров'я.

Читайте АСН в Google News