У Московському патріархаті прокоментували скандал з відспівуванням дитини

05.01.2018, 16:19

Священик Московського патріархату не мав відмовляти у відспівуванні загиблого трагічною смертю малюка із Запоріжжя. Той факт, що малюка хрестили в Київському патріархаті, не є підставою для відмови. Про це "Обозревателю" заявив митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ Олександр Драбинко.

На думку Драбинка, цей випадок - окрема проблема священика і єпископа. Скандальний священик повинен був запитати поради у єпископа, як вчинити, оскільки в православній церкві немає чіткої, документально сформульованої позиції щодо таких випадків.

"У певних випадках це неможливо, наприклад, коли людина скоїла злочин. Але в даному випадку, коли йдеться про дитину, яка відійшла у кращий світ, для її душі і для втіхи батьків слід застосувати поняття ікономії", - переконаний єпископ.

Драбинко назвав відмову не аргументованою, і сталася вона або "тому, що священик заангажований або недостатньо богословськи освічений".

"Коли до мене, ще за митрополита Володимира, зверталися люди, хрещені в Київському патріархаті, я їх приймав через миропомазання. Тобто ми визнаємо таїнство хрещення у католиків, у протестантів, у всіх тих, хто був хрещений в ім'я Святої Трійці. Ми можемо не визнавати таїнство конфірмації, тобто миропомазання", - заявив Драбинко.

Нагадаємо, напередодні нового року, 31 грудня в Запоріжжі самогубець, що вистрибнув з вікна квартири, прибив своїм тілом дитину - дворічного хлопчика, який з татом гуляв під вікнами. Священик УПЦ МП відмовився відспівувати крихітку, заявивши, що його хрестили не в МП.

Читайте АСН в Google News