Саакашвілі в Грузії засудили до 3 років позбавлення волі

05.01.2018, 10:24

Екс-президента Грузії, екс-голову Одеської ОДА, лідера «Руху Нових сил» Михаїла Саакашвілі засудили до 3 років позбавлення волі. Таке рішення ухвалив Тбіліський міський суд, передає «Грузія Online».

Суддя Тбіліського міського суду Георгій Аревадзе визнав Саакашвілі винним у справі Сандро Гиргвліані. Саакашвілі пред'явлено звинувачення за статтею «зловживання посадовими повноваженнями».

Правоохоронці Грузії зазначають, що Саакашвілі незаконно пообіцяв тодішньому керівнику Департаменту конституційної безпеки Даті Ахалая, що помилує засуджених за вбивство Гиргвліані і потім вже в обхід комісії з помилування помилував Геронтія Аланія, Михаїла Бібілурідзе, Автанділа Апциаурі й Олександра Гачава, створивши правовий механізм для умовно-дострокового звільнення засуджених.

Нагадаємо, в січні 2006 року 28-річний співробітник «Об'єднаного грузинського банку» Сандро Гиргвліані разом зі своїм другом Леваном Бухаідзе відвідав кафе в центрі Тбілісі. У барі перебували Ахалая, його заступник Олег Мельников, начальник Генінспекціі МВС Василь Санодзе, начальник Служби громадських зв'язків МВС Гурам Донадзе, а також знайома Гиргвліані - Тамара Майсурадзе. У Гиргвліані стався конфлікт з близькими до Саакашвілі вищими посадовими особами МВС Грузії. Того ж дня тіло вбитого Гиргвліані з ознаками насильницької смерті знайшли на кладовищі в передмісті Тбілісі.

Читайте АСН в Google News