Саакашвілі: Довіри до українського суду бути не може

03.01.2018, 15:58

Довіри до українського суду бути не може. Про це заявив екс-президент Грузії, глава «Руху Нових сил» Михайло Саакашвілі перед початком засідання Окружного адміністративного суду Києва по суті його позову до Державної міграційної служби про відмову в оформленні документів для вирішення питання про визнання особою, яка потребує додаткового захисту, передає кореспондент ASN.

«Довіри до такого суду, який влаштував таку тисняву, бути не може», - заявив він. Слід зазначити, що запланований на 15:00 суд почався з 20-хвилинним запізненням у зв'язку зі стовпотворінням активістів і тих, хто прийшов підтримати Саакашвілі, а також журналістів.

У саму будівлю не могли потрапити екс-заступник генпрокурора Сакварелідзе, активіст «Руху Нових сил» Слободяник та нардеп Дерев'янко. Нагадаємо, Саакашвілі позбавили українського громадянства. Однак він 10 вересня здійснив «прорив» у пункті пропуску «Шегині» та пройшов з території Польщі в Україну. Пізніше Саакашвілі заявив що, міграційна служба України продовжила до 1 березня 2018 року термін дії документа, який підтверджує легальність його перебування в країні. Документ гарантує, що Саакашвілі не може бути екстрадований до розгляду в суді скарги на відмову надання йому додаткового захисту.

Читайте АСН в Google News