Заявам Росії про Україну вже ніхто не вірить - генерал США

03.01.2018, 13:56

Росія, як і раніше, заперечує свою причетність до бойових дій на Донбасі, але робить це все менш переконливо. Про це заявив радник президента США з Національної безпеки, генерал-лейтенант Герберт Макмастер, передає «Голос Америки».

«Ці ж самі люди заявляли: «Ні, ми не збивали авіалайнер і не вбивали всіх цих людей»; «Ні, наших солдатів немає у Криму і на сході України»; «Ми не надаємо підтримку сирійському режиму, відповідальному за масові вбивства власних громадян з використанням хімічної зброї». Сьогодні цим словам уже ніхто не вірить», - підкреслив Макмастер.

За словами генерала, потрібно знайти спосіб протистояти досить просунутій новій стратегії дезінформації і пропаганди РФ. Макмастер уточнив, що російська влада активно використовують соцмережі, щоб розколоти суспільство і налаштувати соціальні групи одну проти одної.

«Росіяни також проявляли активність у Європі, і під час недавніх виборів у Франції, і на іспанському референдумі про статус Каталонії. Ми бачили їхню активність у Мексиці, спроби спровокувати путч у Чорногорії. Зірвати завісу з російської кампанії дестабілізації - це перший важливий крок, який дозволить всім побачити їхні справжні наміри, а, отже, послабить їхні можливості сіяти невпевненість у людях і налаштовувати спільноти одну проти одної», - зазначив Макмастер.

Читайте АСН в Google News