Порошенко привітав українців: країна перейшла від кризи до розвитку

01.01.2018, 09:31

Президент України Петро Порошенко привітав українців з наступаючим 2018 роком. У своєму вступному слові він зазначив перехід країни від кризи, викликаної війною, до розвитку.

«У новому році уряд має прискорити темпи зростання. Потрібно досягти підвищення рівня життя, відчутного для більшості українців. І нам це - під силу. Як президент - буду забезпечувати політичні умови, необхідні для економічного підйому», - сказав глава держави.

За його словами, «нехай і не без помилок», але країна рухається вперед, і після декількох років кризи, яку викликала війна, переходить до відновлення і розвитку. Крім того, він нагадав про отриманий безвіз з ЄС, що засвідчив упевнений рух до Європи.

«Щирі святкові привітання» Порошенко висловив і міжнародним партнерам. «Сполучені Штати тільки що оприлюднили рішення про постачання нам сучасної оборонної зброї. Крок у цьому напрямку зробила і Канада. Євросоюз продовжив санкції проти країни-агресора. Наче під ялинку лягло і рішення Стокгольмського арбітражу. Воно захистило нас від украй невигідних умов газового контракту 2009 року», - додав президент.

Він додав, що головний ресурс українців - оптимізм, віра у свою країну і в свої сили. "Все буде добре. Для цього, як учив (померлий у травні 2017 року екс-глава УГКЦ, - ред.) Владика Любомир Гузар, нам слід молитися, ніби все залежить від Бога, але працювати так, ніби все залежить від нас. Бажаю громадянам України та українцям усього світу, щастя, достатку та миру», - побажав Порошенко.

Читайте АСН в Google News