Біометричний контроль росіян на кордоні розпочнеться до Нового року

25.12.2017, 10:18

Біометричний контроль росіян, які перетинатимуть кордон з Україною, почне роботу 27 грудня. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

За словами Шкіряка, з 27 числа стартує робота мобільних комплексів біометричного контролю в місцях «ймовірного нелегального перетину кордону правопорушниками і контрабандистами». Радник міністра уточнив, що з 1 січня 2018 року біометричний контроль буде проводиться і на стаціонарних пунктах пропуску через кордон України з країною-агресором.

«Кожен громадянин РФ, який захоче перетнути державний кордон України, буде залишати у нас відбитки своїх пальчиків і весь комплект біометричних даних», - уточнив Шкіряк. Він додав, що всі КПП на кордоні з РФ вже обладнані і підключені до бази Інтерполу і Європолу.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО Олександр Турчинов разом з главою МВС Арсеном Аваковим і керівництвом ДПСУ протестував комплекс фіксації біометричних даних на контрольно-пропускному пункті в аеропорту «Жуляни». З 2018 року громадяни країни-агресора і інших країн міграційного ризику повинні попередньо інформувати про наміри в'їхати в Україну.

Читайте АСН в Google News