Співзасновник Bitcoin.com продав усі біткоїни: стара мережа практично непридатна для використання

20.12.2017, 11:29

В інтерв'ю шведському веб-сайту Breakit, співзасновник і головний технічний директор Bitcoin.com Еміль Ольденбург заявив, що інвестиції в біткоїн зараз, мабуть, найризикованіші в світі: «Інвестиції в біткоїн зараз, я б сказав, - це найризикованіші інвестиції, які ви можете зробити. Це надзвичайно високий ризик. Нещодавно я продав всі свої біткоїни і переключився на біткоїновую готівку», - сказав він.

Ольденбург, втім, не назвав суму, яку заробив на продажу своїх біткоїнів. За словами фахівця, найбільша проблема біткоїна - тривалість транзакцій, які до того ж ще і дорожчають. «Це дорого - передача біткоїнів на фондові біржі та назад. Коли я продав свій біткоїн, мені довелося заплатити 50 доларів США і чекати 12 годин, щоб угода пройшла. Це абсолютно необґрунтовано».

Свого часу співтовариство розробників біткоїна розколовся через різні погляди на проблему модернізації технологій, які потенційно могли б прискорити роботу мережі. Цей поділ призвів до створення в серпні цього року так званої биткоії-готівки, яку Ольденбург і його діловий партнер, виконавчий директор Bitcoin.com Роджер Вер, активно просували. Але їхню ініціативу зустріла в багнети інша група розробників: «Це група фанатичних біткоїн-талібів, які самі не використовують його кожен день. Вони бачать біткоїн як цифрове золото, як внесок, як технічний експеримент, а не те, що ви дійсно можна постійно використовувати. Біткоїн ніколи не стане валютою, що використовується у повсякденному житті", - заявив Ольденбург.

Він пояснив, що, незважаючи на масовий приплив інвесторів, що підвищують ціну біткоїна, переважна більшість їх поки що не відчувала вищеописаних труднощів користувача, тому що поки не намагалася продавати або торгувати ними. "Але як тільки люди усвідомлять всі ці складності, почнуть позбуватися біткоїна", - сказав він. "Стара мережа біткоїна практично непридатна для використання", - резюмував Ольденбург.

Нагадаємо раніше ASN розповідала, що з неділі, 17 грудня, коли вартість найпопулярнішої криптовалюта біткоін перевищила позначку в 20 000 доларів, криптовалюта обвалилася більш ніж на 15% - до $ 15 900.

Читайте АСН в Google News