Засідання Антикорупційного комітету ВРУ скасували через спроби "протягнути кишенькового аудитора НАБУ"

19.12.2017, 12:13

Засідання Антикорупційного комітету Верховної Ради сьогодні скасували. Про це в інтерв'ю журналістам в кулуарах Верховної Ради України заявив позафракційний народний депутат і член Комітету з питань протидії та боротьби з корупцією Борислав Береза, передає кореспондент ASN.
 
"Сьогодні засідання комітету не буде! Рішення про проведення засідання комітету сьогодні скасували. Порядок денний, який планувався на сьогодні, переноситься на засідання 20.12.17", - заявив він. Береза ​​розповів, що рішення скасувати засідання було ухвалено після того, як вчора стала відома скандальна повістка.
 
"А саме, коли я оприлюднив інформацію про те, що будуть намагатися вибрати свого, підконтрольного владі, аудитора НАБУ, всупереч нормам регламенту, засідання скасували", - сказав він. Береза ​​нагадав, що раніше комітет, ще на чолі з Єгором Соболєвим, рекомендував двох кандидатів на пост аудитора НАБУ.
 
"І поки парламент не розгляне ці кандидатури, новий конкурс проводити не можна. В іншому випадку це порушення регламенту і закону! Тільки після того, як Рада проголосує за відхилення або затвердження цих кандидатур, можна говорити про новий конкурс", - пояснив він.
При цьому Береза ​​не виключає, що завтра на засіданні комітету все-таки спробують "протягнути рішення всупереч регламенту". "З огляду на весь фарс, який відбувається, я цього не виключаю. Але це буде однозначно порушенням регламенту", - додав він.

Читайте АСН в Google News