Україна відкрила ще одну вишку телерадіомовлення на Крим

16.12.2017, 14:08

У населеному пункті Чаплинка Херсонської області відкрито нову вишку українського телевізійного та радіомовлення, яка здійснюватиме мовлення на територію тимчасово анексованого Росією Криму. У 2018 році мовлення українських телеканалів і радіостанцій на територію Кримського півострова буде подаватися з двох вишок - Чонгарської і Чаплинської. Про це в Facebook повідомив член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

«Відповідно до розробленого Комісією з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення України проектом стратегії уряд хоче на третину збільшити висоту цієї вишки. Після чого можна буде організувати мовлення в напрямі Криму двох українських телеканалів і близько семи радіостанцій. До середини 2018 року сигнал з Чаплинської вишки буде охоплювати Чаплинський, Каланчацький райони Херсонської області і Красноперекопський район Кримського півострова», - повідомив Сергій Костинский.

Нагадаємо, в Чонгарі почали тестову трансляцію п'яти українських телеканалів на північну частину Криму ще в серпні цього року. За попередніми даними, аудиторія телеканалів складе більше 200 тисяч кримчан.

Читайте АСН в Google News