Італія оголосить надзвичайний стан через вибухи на газопроводі в Австрії

12.12.2017, 14:54

В Італії мають намір оголосити надзвичайний стан через вибух і зупинку поставок газу на газопроводі в Баумгартені в Австрії. Про це заявив міністр економічного розвитку Італії Карло Календа, пише La Stampa.

«Стався серйозний інцидент на газовому хабі в Австрії. У зв'язку з цим у нас виникли серйозні проблеми з поставками газу, перш за все на австрійському відрізку, через який ідуть поставки з Росії. Якби діяв Трансадріатичний газопровід (TAP) нам не довелося б оголошувати режим надзвичайного стану, як ми це зробимо сьогодні», - сказав Календа.

Відзначається, що вибух і подальша пожежа сталася на газорозподільній станції. В редакції наголосили, що причини вибуху ще не відомі, але збиток величезний. Станція в Баумгартені розподіляла газ із Росії і Норвегії в Австрію, Італію, Словенію, Угорщину та інші країни. Це одна з найважливіших в Європі точок розподілу газу.

Раніше повідомлялося, що в результаті вибуху загинула одна людина, 60 постраждали і 18 були поранені. Робота газового хаба повністю зупинена.

Читайте АСН в Google News