Україна судитиметься з РФ через будівництво Керченського моста - Луценко

12.12.2017, 11:51

Україна подасть у суд на країну-агресора РФ за фактом будівництва Керченського мосту і можливої ​​екологічний катастрофи. Про це на брифінгу заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає кореспондент ASN.

«Хочу сказати, що прокуратура АРК, яку ми в цьому році відкривали в цьому приміщенні, досить активно працює і всі її досягнення базуються на співпраці з неурядовими міжнародними організаціями», - зазначив Луценко.

За його словами, ставка на таку роботу дає результативність у міжнародному плані. «Ми відразу сфокусували роботу з Міжнародним кримінальним судом щодо військових злочинів. Ми направили перші повідомлення про примусову депортацію, заселення та міграцію на території Криму, що є неприпустимим з точки зору міжнародного права», - підкреслив генпрокурор.

Луценко додав, що перші звернення України вже перебувають на розгляді в Міжнародному кримінальному суді. «Другий і дуже важливий аспект нашої роботи - це протидія можливій екологічній катастрофи, що може виникнути через будівництво так званого Керченського моста. В рамках кримінального провадження Кримської прокуратури відбувається екологічна експертиза. Якщо вона дасть підтвердження можливої ​​катастрофи, ми плануємо звернутися до країн Чорноморського співробітництва: Болгарії, Грузії, Румунії, Туреччини з пропозицією створити спільну слідчу групу для проведення досудового слідства і потім судового слідства такого будівництва», - заявив генпрокурор.

Він додав, що Україна вже відпрацьовує питання застосування як політичних, так і економічних санкцій щодо РФ через будівництво Керченського моста.

Читайте АСН в Google News