Місія ООН: Зменшилася кількість постраждалих від війни на Донбасі

12.12.2017, 11:39

На сході України відзначається тенденція до зниження кількості постраждалих серед цивільного населення. Про це на презентації доповіді «Моніторингової місії ООН щодо ситуації з правами людини в Україні» заявила голова місії ООН Фіона Фрейзер, передає кореспондент ASN.

«Ми оприлюднимо 20-й звіт місії ООН, який охоплює період 16 серпня по 15 листопада 2017 року. Наш звіт базується на даних, зібраних нашими командами на лінії зіткнення за допомогою інтерв'ю», - заявила вона.

Фрейзер нагадала присутнім, що вже почалася четверта зима конфлікту. «Це впливає на 4,1 мільйона людей, які живуть на сході. Особливо незахищеними люди почуваються безпосередньо поруч із лінією конфлікту, адже там постійно відбуваються обстріли, не виконується домовленість про припинення вогню. І кінця цього конфлікту не видно», - сказала представник ООН.

За її словами, за цей період місія побачила 87 жертв цивільного населення. «З них 15 - убитих і 72 - поранених. Це на 48% менше в порівнянні з попереднім періодом. Тенденція позитивна. Але в цілому за 2017 рік ми вже зафіксували 552 постраждалих, що вище, ніж у попередньому році», - зазначила Фрейзер.

Вона підкреслила, що місія постійно фіксувала наявність важкого озброєння на лінії зіткнення, хоча була домовленість про відвід такої техніки.

Читайте АСН в Google News