Жебрівський прогнозує загострення ситуації на Донбасі після Генасамблеї ООН і фейкових «виборів» 18 жовтня

21.09.2015, 15:43

Після т. зв. виборів «ДНР», які відбудуться 18 жовтня, можна чекати загострення ситуації на Донбасі. Крім того, чекати загострення можна і після закінчення Генасамблеї ООН. Про це заявив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський на брифінгу у Києві, передає кореспондент «Аналітичної служби новин».

«Що стосується 18 жовтня і виборів. Як на мене, це проба пера, оскільки т. зв. лідер Захарченко т. зв. ДНР оголосив, що вибори мають відбутися в кілька етапів... Він рефлексує. Чекає, як відреагує європейська, світова спільнота на всі ці дії. І залежно від того, як відреагують на перший крок, вони вже діятимуть далі. На моє переконання, Путін не збирається залишати Україну у спокої. Це спроба створити Придністров'я-2», - розповів Жебрівський.

За його словами, ані українська, ані європейська громадськість не визнають ці вибори, які вважаються одним із кроків зі зриву мінських домовленостей.

«Гадаю, що загострення буде не лише 18 жовтня. Я боюся, що загострення буде після Генасамблеї ООН. Там буде серйозно налаштована світова спільнота. Є загроза, що Путін відновить досить серйозні обстріли України», - розповів Жебрівський.

Читайте АСН в Google News