Держава відібрала у переселенців іпотечні кредити

04.12.2017, 15:05

Держава відібрала у переселенців можливість пільгового іпотечного кредитування, залишивши їм лише компенсацію половини вартості житла. Про це повідомила голова правління громадської організації "Мій.Дім.UA" Юлія Дрюк-Ільяшенко на прес-конференції, передав кореспондент ASN.

"Ми виголодували ухвалення програмних документів до робочої програми, ми в той момент ще не знали, що іпотеку ми благополучно втратили в Кабінеті Міністрів, і на виході ми отримали тільки компенсацію 50%", - зазначила експерт. За її словами, виплачувати іпотечні кредити, як це було раніше для переселенців, набагато легше, ніж збирати на 50% вартості житла, оплачуючи ще й оренду квартири.

При цьому активіст додав, що і на програму компенсації вартості житла вже записалося понад півтори тисячі охочих, однак у коштах вони дуже обмежені, оскільки продати якусь нерухомість на окупованих територіях вкрай складно, отримати за неї більш-менш пристойні гроші - практично неможливо.

Також Дрюк-Ільяшенко додала, що іпотека під 7% - це вдвічі дорожче, ніж на Заході, однак цілком під силу молодим активним переселенцям. Більш того, при такій програмі держава ще й заробить. Нагадаємо, Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву відновлює програму доступного житла, заявив голова фонду Сергій Комнатний.

Читайте АСН в Google News