В Україні держпідприємства продають тільки "своїм", - економіст

01.12.2017, 17:36

В Україні відсутня політична воля для масштабної приватизації, тому окремі державні підприємства в останні роки продають тільки наближеним до влади людям. Таку думку висловив економічний експерт Віктор Скаршевський у коментарі, передав кореспондент ASN.

"Політичної волі на прозору приватизацію немає - в цьому році лише доприватизували те, що вже потрапило під контроль певних осіб, які так і продовжили всім цим керувати - ні на інвестиції, ні на манеру керування нові об'єкти не вплинуть", - зазначив економіст.

За його словами, наступного року уряд розраховує виручити від приватизації 22 млрд грн, однак і цей план не буде виконано. При цьому Скаршевський додав, що кошти, виручені від приватизації, йдуть на фінансування дефіциту бюджету, по суті "проїдаються" і не дають будь-якого істотного тривалого ефекту для економіки.

Нагадаємо, що глава представництва Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Україні Шевки Аджунер наголошує на важливості продовження реформи державного сектора і відновлення приватизації держпідприємств, що має стати головним завданням у 2018 році

Читайте АСН в Google News