Нардеп: Терористів Донбасу будуть називати «представниками окупаційних адміністрацій РФ»

29.11.2017, 17:43

Після ухвалення Верховною Радою законопроекту про реінтеграцію Донбасу щодо так званих «ЛНР» і «ДНР» будуть використовуватися назви: «представники окупаційних адміністрацій РФ». Про це заявив секретар комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони, нардеп Іван Вінник, передає «112 Україна».

За словами політика, як тільки закон буде ухвалений, навіть у публічних виступах парламентарії перестануть вживати абревіатури «ДНР» і «ЛНР». «Якщо буде бажання говорити про те, що відбувається на окупованій території, треба буде говорити «представники окупаційних адміністрацій Російської Федерації», - підкреслив Вінник.

Він зазначив, що це буде «правильна і зважена термінологія». Нагадаємо, законопроект у першому читанні Рада ухвалила 6 жовтня. Документом врегульовуються правові основи використання ЗСУ на Донбасі, а РФ визнали агресором.

До документа було враховано 238 поправок з 661. Комітет відхилив правки, які повертають до законопроекту згадки про досягнуті в Мінську домовленості, а також редагування, що передбачають розрив дипломатичних відносин із РФ.

Читайте АСН в Google News